čtvrtek 30. června 2016

Ovesné sušenky s kešu

Připravit si domácí sušenky je až překvapivě snadné a navíc máte přehled o jejich složení. Tak proč to nevyzkoušet?



INGREDIENCE

95 g třtinového cukru
120 g rozpuštěného másla
125 g jemných ovesných vloček
190 g hladké špaldové mouky
70 g nasekaných nesolených kešu
1 vejce
špetka soli
2 lžíce tekutého medu
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody



Tohle množství vyjde cca na 30 ks.

POSTUP

1.
V míse smícháme ovesné vločky s moukou, solí, práškem do pečiva, jedlou sodou, skořicí, nasekanými kešu ořechy a cukrem.

2.
Ke směsi přilijeme rozpuštěné máslo. Potom přidáme ještě med a vejce a vařečkou těsto zamícháme.

3.
Těsto nabíráme lžící a tvoříme kuličky, které pokládáme na papírem vyložený plech. Kuličku poté rozmáčkneme pomocí prstů či lžíce.

4.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 13-14 minut dozlatova. Čas pečení se ale těžko odhaduje, musíte to sledovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat