Tahle buchta není vůbec nic objevného, i když pro mě vlastně
tak trochu jo. Nikdy předtím jsem ji ani nepekla a ani nejedla. A absolutně to
nechápu. Teď jsem tenhle kokosák poprvé upekla a ochutnala a rozhodně ne naposled.
Těsto:
180 g špaldové hladké mouky
180 g polohrubé mouky
55 g strouhaného kokosu
160 g třtinového cukru
145 g oleje
2 vejce
1 hrnek kokosového mléka (250 ml)
1 lžíce prášku do pečiva
Posypka:
90 g strouhaného kokosu
1 lžíce moučkového cukru
1.
Kokos určený do těsta si lehce opražíme na pánvi, dokud
nezíská zlatavou barvu. Smícháme ho s oběma moukami a práškem do pečiva.
2.
Vejce vyšleháme s cukrem to světlé pěny. Přilijeme
olej, zašleháme a potom totéž i s kokosovým mlékem. Pak přidáme suchou
směs vytvořenou v předchozím kroku a zamícháme.
3.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou (kokosem) vysypaného nebo papírem
vyloženého pekáče, posypeme kokosem smíchaným s moučkovým cukrem a dáme
péct. Trvá to asi 20-25 minut při 175°C.
4.



Žádné komentáře:
Okomentovat