pátek 24. června 2016

Kokosové řezy

Tahle buchta není vůbec nic objevného, i když pro mě vlastně tak trochu jo. Nikdy předtím jsem ji ani nepekla a ani nejedla. A absolutně to nechápu. Teď jsem tenhle kokosák poprvé upekla a ochutnala a rozhodně ne naposled.



INGREDIENCE

Těsto:
180 g špaldové hladké mouky
180 g polohrubé mouky
55 g strouhaného kokosu
160 g třtinového cukru
145 g oleje
2 vejce
1 hrnek kokosového mléka (250 ml)
1 lžíce prášku do pečiva

Posypka:
90 g strouhaného kokosu
1 lžíce moučkového cukru

+ 1 kelímek smetany ke šlehání



POSTUP

1.
Kokos určený do těsta si lehce opražíme na pánvi, dokud nezíská zlatavou barvu. Smícháme ho s oběma moukami a práškem do pečiva.

2.
Vejce vyšleháme s cukrem to světlé pěny. Přilijeme olej, zašleháme a potom totéž i s kokosovým mlékem. Pak přidáme suchou směs vytvořenou v předchozím kroku a zamícháme.

3.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou (kokosem) vysypaného nebo papírem vyloženého pekáče, posypeme kokosem smíchaným s moučkovým cukrem a dáme péct. Trvá to asi 20-25 minut při 175°C.

4.
Ihned po vytažení z trouby polijeme ještě horkou buchtu smetanou (tekutou!) a necháme vychladnout. Před podáváním jsem řezy posypala ještě trochou kokosu (aby ho náhodou nebylo málo :D).



Žádné komentáře:

Okomentovat