INGREDIENCE
Těsto:
500
g hladké mouky
220
ml vlažného mléka
55
g cukru
1
lžička soli
35
g droždí
105
g zchladlého rozpuštěného másla
1
vejce
Náplň:
90
g cukru
20
g mleté skořice
120
g rozpuštěného másla
110
g nasekaných vlašských ořechů
POSTUP
1.
Nejprve
se vrhneme na kvásek: rozdrobené droždí smícháme se lžící cukru, dokud není
tekuté. Přidáme lžíci mouky a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme asi 10-15
minut vzejít.
2.
Mezitím
nasypeme do mísy mouku společně se zbytkem cukru a solí. Když máme připravený
kvásek, tak ho nalijeme k mouce a přidáme i máslo, zbytek mléka a vejce.
Vypracujeme měkké těsto, které necháme v míse kynout asi tak hodinu.
3.
Vykynuté
těsto přemístíme na pomoučněný vál a vyválíme ho do tvaru obdélníku. Vyválené
těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí a na závěr
posypeme nasekanými ořechy. Zamotáme do rolády a rozkrájíme na šneky široké asi
2 cm.
4.
To vypadá dost dobře, hned jsem dostala chuť :)
OdpovědětVymazat