neděle 12. června 2016

Skořicoví šneci s ořechy

Nevyhlíží to zrovna dietně, je to fakt docela dost sladký. Jenže je to tak dobrý, že prostě nejde odolat...



INGREDIENCE

Těsto:
500 g hladké mouky
220 ml vlažného mléka
55 g cukru
1 lžička soli
35 g droždí
105 g zchladlého rozpuštěného másla
1 vejce

Náplň:
90 g cukru
20 g mleté skořice
120 g rozpuštěného másla
110 g nasekaných vlašských ořechů

POSTUP

1.
Nejprve se vrhneme na kvásek: rozdrobené droždí smícháme se lžící cukru, dokud není tekuté. Přidáme lžíci mouky a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme asi 10-15 minut vzejít.

2.
Mezitím nasypeme do mísy mouku společně se zbytkem cukru a solí. Když máme připravený kvásek, tak ho nalijeme k mouce a přidáme i máslo, zbytek mléka a vejce. Vypracujeme měkké těsto, které necháme v míse kynout asi tak hodinu.

3.
Vykynuté těsto přemístíme na pomoučněný vál a vyválíme ho do tvaru obdélníku. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí a na závěr posypeme nasekanými ořechy. Zamotáme do rolády a rozkrájíme na šneky široké asi 2 cm.

4.
Šneky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a necháme ještě 15 minut kynout. Poté pečeme přibližně 20 v troubě na 180°C dozlatova.



1 komentář: