úterý 28. června 2016

Pohankové vafle

Dneska ráno jsem měla šílenou chuť na vafle! Chtěla jsem zvolit aspoň trošku zdravější variantu, tak jsem použila pohankové vločky a mouku. A je to mňamka. A dokonce i bezlepková.



INGREDIENCE

¾ hrnku pohankových vloček
½ hrnku pohankové mouky
3 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
1 vejce
1 hrnek mléka



Cca 2 porce.

POSTUP

1.
Pohankové vločky najemno rozmixujeme a smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mléko a ručním šlehačem vyšleháme těsto, které necháme aspoň 10 minut odpočinout.

2.
Pečeme ve vaflovači asi tak 3-4 minuty. Po vyjmutí z vaflovače odkládáme na mřížku, aby vafle zůstaly křupavé. Můžeme podávat s džemem, jogurtem, zakysanou smetanou, ovocem nebo javorovým sirupem. Záleží na vás. ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat