čtvrtek 18. srpna 2016

Banana bread

Na banana bread neboli banánový chlebíček přichází čas obvykle ve chvíli, kdy se mi doma sejde pár přezrálých banánů. Takových těch černých, co už nikdo nechce. Postup je strašně jednoduchej, takže to nestojí ani moc námahy a můžete si dopřát tuhle banánovou mňamku. Ideální snídaně.



INGREDIENCE

165 g celozrnné hladké mouky
95 g bílé hladké mouky
75 g jemných ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
60 g třtinového cukru
90 g medu
1 vejce
45 g rozpuštěného másla
80 g nasekaných vlašských ořechů
3 hodně zralé banány
1 lžička vanilkového extraktu
1-2 lžic mléka



POSTUP

1.
Smícháme obě mouky s ovesnými vločkami, cukrem a práškem do pečiva. Vlijeme tekutý med, jedno celé vejce a rozpuštěné máslo.

2.
Banány rozmačkáme a přidáme společně s nasekanými ořechy a vanilkovým extraktem do těsta. Pokud je třeba přilijeme ještě trochu mléka.

3.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme přibližně 35 minut na 175°C.


Žádné komentáře:

Okomentovat