Na banana bread neboli
banánový chlebíček přichází čas obvykle ve chvíli, kdy se mi doma sejde pár přezrálých
banánů. Takových těch černých, co už nikdo nechce. Postup je strašně
jednoduchej, takže to nestojí ani moc námahy a můžete si dopřát tuhle banánovou
mňamku. Ideální snídaně.
INGREDIENCE
165 g celozrnné hladké mouky
95 g bílé hladké mouky
75 g jemných ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
60 g třtinového cukru
90 g medu
1 vejce
45 g rozpuštěného másla
80 g nasekaných vlašských
ořechů
3 hodně zralé banány
1 lžička vanilkového extraktu
1-2 lžic mléka
POSTUP
1.
Smícháme obě mouky s ovesnými
vločkami, cukrem a práškem do pečiva. Vlijeme tekutý med, jedno celé vejce a
rozpuštěné máslo.
2.
Banány rozmačkáme a přidáme
společně s nasekanými ořechy a vanilkovým extraktem do těsta. Pokud je
třeba přilijeme ještě trochu mléka.
3.
Těsto nalijeme do vymazaného a
vysypaného pekáčku a pečeme přibližně 35 minut na 175°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat